Team Biathlon
- Resultater Beitosprinten 2007
» TBT 2.1
  Hjem
  Bilder
  Bruktprisguiden
  Kontakt Oss
Medlem »
Brukernavn:
Passord:
Kode:
Skriv kode:
Husk Meg
Registrer deg!
Glemt passord?

131 Registrerte brukere
   Nyeste bruker: edlablind

23 Brukere online: 23 gjester og 0 registrerte brukere.

Påloggede brukere:
 
3039931 unike besøkende siden 23.08.07
   besøkende i går: 4278
   besøkende hittil i dag: 1770

« Tilbake

Resultater Beitosprinten 2007

Tradisjonsrike Beitosprinten hadde som vanlig ren av sparke i gang rets skiskyttersesong. TST var godt representert i konkurransene som ogs inngr i rets Vital Cup i skiskyting. Les videre for se hvordan det gikk!


 

Øystre Slidre IL, som har sin hjemmebane på det ikke ukjente vintersportsstedet Beitostølen, har i en årrekke arrangert "internasjonalt åpningsrenn i langrenn og skiskyting", også kjent som Beitosprinten, som i midten av November har hatt æren av å sparke i gang konkurransesesongen for langrennsløpere og skiskyttere fra inn- og utland. Årets utgave fant sted i helgen 16.-18. november, og i det nydelige høstværet gikk skiskytterne, der TST var godt representert, en sprint og en fellesstart, mens langrennsfolket tok for seg både en sprint, en 10/15 km friteknikk og en 5/10 km klassisk konkurranse.


 


Først ut på lørdag var kvinnenes 7,5 km sprint. Konkurransen ble vunnet av rutinerte Tora Berger fra Dombås med Julie Bonnevie-Svendsen (Nittedal) og Liv Kjersti Eikeland (Hålandsdal) på plassene bak. TST var representert ved Margrete, som med tre strafferunder endte på en 31. plass, fire minutter bak Berger, og Ingrid som med sine to runder havnet på en 36. plass ytterligere 42 sekunder bak. Slett ikke verst med tanke på at de konkurrerer med noen av verdens beste kvinnelige skiskyttere. Vi kan også nevne at Sokna ILs Anne Lise Aas, som på grunn av at hun er tilknyttet juniorlandslaget ikke er med på TST, som med bare en gjenstående blink etter de to skytingene klatret helt opp til 13. plass, snaut to minutter bak teten.


 


I mennenes 10 km sprint var det ikke uventet Ole Einar Bjørndalen fra Simostranda med 75 worldcup-seire på CV'en som tok øverste plassering, 26,2 sekunder foran Askers Hallvard Hanevold som ble etterfulgt av Aleksander Os fra Ishavslaget, samtlige med en strafferunde. TSTs beste ble gullvinner fra sommer-nm Arve som med tre strafferunder havnet på en 39. plass 4:09 minutter bak Bjørndalen. Videre fulgte Espen og Guttorm på 43. og 44. plass tett etter Arve, førsteårssenior Stian B på 47. plass med bare en bom på den stående skytingen, og Henrik, som gikk ett svært godt langrenn måtte ta til takke med 51. plass etter å ha latt hele seks blinker stå igjen uberørt. Syver og Eigil, som begge slapp unna med to strafferunder, hadde ingen god dag i sporet og avsluttet som nummer 60 og 72, henholdsvis 5:04 og 5:30 bak teten. Steinar endte på 75. plass 5:42 bak etter å ha godt ett godkjent langrenn, men måtte ut i strafferunden hele fem ganger.


 


Andre plasseringer vi kan merke oss i mennenes konkurranse er belgiske Vincent Naveau, som bor i Trondheim og trener sammen TST som slo til med en 36. plass, Øyvind Lund som også trener med TST som tok en 32. plass, TST-trener Anstein Mykland på en 21. plass, Trondhjemsløperen Sveinung Hestad Strand som imponerte med en 23. plass og til sist Cedric Luceau, kjent fra realityserien "Birkebeinerne", som til tross for at han imponerende nok felte hele ni av ti blinker endte på 99. og siste plass nesten 18 minutter bak verdens mestvinnende skiskytter gjennom tidene. Bra kjempet!


 


Søndag sto fellesstart på programmet der heatinndelingen ble avgjort etter lørdagens resultater. I damenes konkurranse klatret gårsdagens 6.-plassholder Solveig Rogstad fra Skrautvål helt til topps med bare en bom på de fire skytingene. Julie Bonnevie-Svendsen holdt 2. plassen med fire strafferunder, mens Tora Berger ble skjøvet ned til tredjeplass til tross for at hun klarte seg med to strafferunder. Margrete avanserte til en 24. plass med sju strafferunder, mens Ingrid ble nummer 29 med fire bom.


 


I mennenes konkurranse ble det ingen endring i plasseringene fra gårdagens tettrio, der Ole Einar sikret førsteplassen med hele 19 av 20 mulige treff. Vår bestemann ble Henrik som fortsatt har en jobb å gjøre på skytebanen etter å ha satt igjen hele åtte blinker (fire på første liggende), men etter nok ett sterkt langrenn endte som nummer 44 drøyt sju minutter bak tet. Videre har vi på 51. plass Arve (8 bom, 7:26 bak), 54. plass Stian B (2 bom, 8:23 bak), 58. plass Syver som var mye sterkere i sporet i dag, men med hele 9 (!) bom ble han 8:39 bak tet, 66 Steinar (4 bom, 9:13 bak), 67 Eigil (6 bom, 9:20 bak) og 72 Guttorm (11 bom (5 på siste stå, 10:25 bak). Espen måtte bryte etter andre skyting.


 


Fullstendige resultatlister:


 


 Sprint Kvinner


 Sprint Menn


 


 Fellesstart Kvinner


 Fellesstart Menn


 


Se også Beitosprintens hjemmeside, der du finner alle resultatlistene for både langrenns- og skiskytterkonkurransene.


 

Av Helge Sjl

Publisert 18.11.07 kl 15:53

Saken er vist 3359 ganger


Gi karakter til denne saken:


Karakter: 0.14 (108 stemmer)

Siste innlegg om denne saken i Forumet :
Cdric Uregistrert, 02.02.08, 20:45
bare en liten hilsen fra meg, jeg har lest artikkelen. det var snill av deg å snakke om meg! og det var snillt sagt.
jeg digger skiskyting, vi sees på standplassen
Helge Sjl, 01.03.08, 08:38
Bare hyggelig, artig å se at skiskyting på seniornivå ikke bare er en sport for verdenseliten, men også de som driver på gøy
» Skriv ett innlegg!
Ditt navn
(m fylles inn)
Sikkerhetskode
Skriv inn kode
Innlegg
(m fylles inn)
Smilies (klikk for  bruke)
:D ;) :) :( :o 80 :? 8) :lol: :x :P
:oops: :cry: :evil: :twisted: :| :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :mrgreen: